به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار همزمان با سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، صبح پنجشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۳ با حضور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور؛ محسن حاجیمیرزایی، رئیس دفتر رئیسجمهور؛ سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت؛ غلامرضا امیرخانی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، معاونین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، اهالی فرهنگ و جمع بزرگی از کتابداران از سراسر کشور در تالار وحدت تهران برگزار شد.
با یکسانسازی و توجه به معیشت، عدالت را در حق همکاران کتابدارم به جای آورید
مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ضمن گرامیداشت سالروز درگذشت علامه طباطبائی و روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» و خیرمقدم به حاضران در این جشن، اظهار داشت: به برکت انقلاب اسلامی، ما امروز شاهد شبکه ۳۸۰۰ واحدی کتابخانههای عمومی با ۷۵۰۰ تلاشگر فرهنگی هستیم؛ شبکهای که در رتبه نخست منطقه قرار داشته و علاوه بر ارائه خدمات پایهی کتابخانهای، امکان ارائه شصت نوع خدمت را دارد. پایگاهی برای کتاب، کتابخوانی، علماندوزی، گسترش اطلاعات، پر کردن اوقات فراغت، خانهی امنی برای مادر و کودک، نوجوان و جوان، محل کاستن فاصلهی اجتماعی در دسترسی به خدمات برابر و باکیفیت، محیطی پویا و مطمئن برای درمان روح و جسم با کتاب. شاید هیچ وقت کلینیک با کتاب همراه نمیشد یا کتابخانه با نگارخانه، یا کتاب با مهد؛ ولی امروز ما کلینیک کتاب داریم، در کتابخانه نگارخانه داریم و در کتابخانه مهد کتاب.
وی ادامه داد: امروز «هدهد سفید» پرندهی مهربان کتابخانههای کودک است و هممیهنان، بهرهمند از خدمات مهارتی و آموزشی برای راهاندازی کسبوکار در کتابخانه. امروز کتابخانه عمومی بعد از خانه و مدرسه، خانه سوم مردم ایران است.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: کتابخانه عمومی بدون مرزبندی مخاطبان «وفاق» را پیشفرض داشته است. ما معتقدیم، یکی از راههای همدلی اجتماعی، «خواندن» است؛ آنجا که در دل داستان با شخصیتها همذاتپنداری میکنیم.
وی افزود: به تأسی از منش رئیسجمهور محترم در گرامیداشت پیشینیان، توجهات شهید خدمت آیتالله رئیسی و خدمات وزرای ادوار فرهنگ، به عنوان رؤسای هیئت امنای کتابخانههای عمومی، دبیرانکل نهاد و همه آنها که در رشد این درخت پرثمر نقش داشتهاند را ارج مینهم.
رمضانی تصریح کرد: به نمایندگی از همکارانم از محضر رئیسجمهور دوست داشتنیمان سه درخواست دارم؛ نخست اینکه، توسعهی شبکهی کتابخانههای سیار، تکمیل پروژههای نیمهتمام و ایجاد کتابخانه در شهرهای فاقد کتابخانه در دستورکار قرار گیرد. انجام این مهم در راستای عدالت اجتماعی و رفع یکی از دغدغههای جنابعالی در حوزهی فرهنگ است. میدانیم که برای حوزههای آموزش و پرورش و بهداشت شخصاً بیشتر زمان میگذارید؛ شاید چون یک طبیب بهتر از دیگران میداند، پیشگیری و بهداشت مقدم بر درمان است. ضمن اینکه با توجه به افزایش قیمت کتاب، خرید کتاب برای کتابخانههای عمومی، علاوه بر ایجاد دسترسی عمومی به کتاب، به صورت غیرمستقیم حمایتی از ناشرین و نویسندگان خواهد بود.
وی ادامه داد: شرایط خطیر کشور و محدودیتهای بودجهای دولت را درک میکنیم، اما جناب آقای دکتر پزشکیان، همکاران کتابدار من از نظر معیشتی تحت فشار بوده و از رفاهیات و مزایای جاری و مصوب دولت به خاطر کمبود منابع مالی محروم هستند. شخصیت فرهنگی کتابداران از هیاهو به دور است و ارائه خدمت را به این خواستههای بهحق وابسته نمیکند. درخواست دارم، چنانکه در دیگر حوزهها نشان دادهاید، با یکسانسازی و توجه به معیشت، عدالت را در حقشان به جای آورید.
رمضانی اضافه کرد: همچنین ساختار اداری این نهاد عمومی غیردولتی با چند تصمیم دولت و مجلس میتواند به بهرهوری بسیار بیشتری دست یابد. این شبکه گسترده و چابک، با بیش از ۸۰۰ کتابخانه روستایی، بدون ساختارسازی جدید، میتواند پایگاه حضور گروههای متنوع و متکثر جامعه برای حل مسائل باشد. این شبکه و جهادگرانش را، چنانکه هست، بزرگ ببینید و آن را در آزمونهای وسیع محک بزنید.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در خاتمه اظهار داشت: از اینکه در ماه های ابتدایی دولت چهاردهم در جمع اهالی فرهنگ، خصوصاً کتابداران دلسوز، اثرگذار و بیادعا حاضر شدید از شما ممنونم. شما اولین رئیسجمهوری هستید که در سال اول دولتتان به این جمع آمدید. چون منش شما مردمی است، دوست دارم اینگونه عرض ارادت کنم: آقای رئیسجمهور دم شما گرم و علی یارتان.
کتابخانهها پیشران علم در تمدن اسلامی بودند/ مغتنم بودن شبکه قوی و گسترده کتابخانههای عمومی
عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آیین گفت: علم پیشران تمدن اسلامی بوده است، نخستین آیاتی که بر پیامبر گرامی اسلام(ص) نازل شد نیز در همین راستا قرار داشت.
وی با اشاره به موضوع آیات ابتدایی نازل شده بر پیامبر خاتم(ص) افزود: پروردگار متعال در نخستین آیات با وجود نعمتهای بیشمار الهی، به نعمت آفرینش و دانش و آموزش اشاره میکند؛ چراکه این دو نعمت در نخستین آیات بعثت پا به پای هم قرار دارند و مسیر جامعهسازی و تمدنسازی اسلامی را نشان میدهد.
صالحی تصریح کرد: وقتی سخن در مورد نعمت آفرینش است صرفاً ربوبیت الهی در آیات مطرح می شود اما زمانی که بحث نعمت آموزش مورد تأکید قرار میگیرد صفت دیگری بهکار برده میشود؛ چراکه والاترین نماد ربوبیت حضرت حق همین است.
علم، پیشران تمدن اسلامی بود
رئیس هیئت امنای کتابخانههای عمومی گفت: این نگاه جامعه و تمدن نبوی را شکل داد و علم پیشران این تمدن شد، هر یک از تمدن های مختلف در طول تاریخ بشر پیشرانهایی داشتند و در این میان پیشران تمدن اسلامی علم بود.
وی با بیان اینکه کتابخانهها پیشران علم در تمدن اسلامی بودند و جریان علم در تمدن اسلامی در فضای کتابخانهها شروع شد، افزود: با این دید باید به مسیر علم و کتابخانهها نگاه کرد. اگر به پیشرفت ایران اسلامی فکر می کنیم چشم انداز از این مسیر میتواند باشد.
عمر علمی با عمر طبیعی باید تقارن داشته باشد
صالحی تصریح کرد: دو نوع عمر داریم؛ عمر طبیعی که از تولد تا وفات است و عمر علمی؛ توصیه فرهنگ دینی و تاریخی ما این بوده است که عمر علمی با عمر طبیعی تقارن داشته باشد، اما متأسفانه عمر علمی در بسیاری از جوامع (از جمله جامعه ما) با دو مشکل روبهرو ست؛ مشکل اول این است که اجباری است و با اجبار در مدرسه و دانشگاه حاصل میشود.
وی اشکال دوم عمر علمی را موقت بودن و ناپایداری آن دانست و ضمن اشاره به اینکه با تمام شدن مدرسه و دانشگاه پرونده عمر علمی بسته میشود، گفت: کتاب و کتابخانه دریچه فرار از این دو محدودیت است. اگر میخواهیم عمر علمی همراه با عمر طبیعی حرکت کند و به دورهای خاص محدود نشود، باید به مسئله کتاب و کتابخانه توجه ویژه کنیم چراکه در این حوزه است که امتداد عمر علمی در طول و عمق پدید میآید.
کتاب و کتابخوانی فرصتی میسازد تا انسان به عمر علمی توجه کند
رئیس شورای فرهنگ عمومی با تأکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی فرصتی میسازد تا انسان به عمر علمی توجه کند، افزود: نهضت کتابخوانی براساس همین نگاه اهمیت مییابد. اگر با دید کلان به موضوع نگاه کنیم، در مییابیم جامعهسازی اسلامی با تکیه بر کتاب صورت گرفته است، از طرفی اگر با نگاه خرد (به اعتبار فرد) به موضوع نگاه کنیم متوجه میشویم برای اینکه عمر علمی با عمر طبیعی نسبتی داشته باشد به کتاب و کتابخوانی نیازمند هستیم.
وی تصریح کرد: نهضت پیکار با بیسوادی و نهضت سوادآموزی قدم اول برای خواندن و نوشتن بود اما اگر خواندن و نوشتن ادامه نداشته باشند کار سخت خواهد شد.
جامعه کتبی خطاهای کمتری نسبت به جامعه شفاهی دارد و به عقلانیت نزدیکتر میشود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه در گذر سریع از جامعه شفاهی سنتی به جامعه شفاهیِ صوتی و تصویری گرفتار اختلال اجتماعی هستیم، گفت: شدیداً به نهضت کتابخوانی نیاز داریم؛ جامعه شفاهی خطاهای زیاد و حافظه ناپایدار دارد اما جامعه کتبی خطاهای کمتری دارد، به عقلانیت نزدیکتر میشود و از حافظه پایدارتری بهره میبرد.
به نهضت کتابخوانی وسیع نیاز داریم
وی با بیان اینکه پارهای از هیجانات و بحرانها به این نکته باز میگردد، افزود: به نهضت کتابخوانی وسیع نیاز داریم؛ خوشبختانه «سند ملی خواندن و ترویج مطالعه مفید» سال گذشته به تصویب رسید و فرصتهایی را در این زمینه فراهم میکند.
صالحی تصریح کرد: در جریان نهضت کتابخوانی کشور چند ضلع اصلی باید کنار هم قرار گیرد؛ مؤلف، ناشر، کتابفروش، کتابیار، رسانهها و اقدامات تبلیغی و کتابداران که لازم است به عنوان یک شبکه همراه با یکدیگر فعالیت کنند؛ البته کتابداران در این پنج ضلع جایگاه مهمی دارند.
مسائل معیشتی کتابداران جایگاه مهمی دارد
وی گفت: همانطور که اشاره کردم شبکه قوی و گستردهای در نهاد کتابخانههای عمومی کشور داریم که مغتنم است. عزیزمان به درستی اشاره کردند که مسائل معیشتی کتابداران جایگاه مهمی دارد که به آن تأکید میکنم. این ادعا اغراقآمیز نیست و از قبیل مسائل سایر مجموعهها نیست. انشاءالله با اهتمامی که دولت دارد این مسائل به طور جدی یا تا حدودی رفع شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خاتمه از حضور رئیسجمهور در مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار قدردانی کرد.
خواندن و آگاهی ما را به زبان و نگاه مشترک میرساند و از اختلاف دور میکند
مسعود پزشکیان در این آیین ملی با تقدیر از تلاشها و زحمات همه دستاندرکاران ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در کشور، به ارتباط مستقیم دانش و آگاهی با زندگی امروز بشر اشاره کرد و گفت: در حدیثی قدسی خداوند متعال حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل را به اخلاص پیونده داده که نشان از اهمیت علم دارد و اگر جامعهای به چنین اعتقاد و باوری برسد آیا آن جامعه دچار عقب ماندگی، فقر و گرفتاری خواهد شد؟
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه آنچیزی که انسان را مسجود ملائک کرد علم و آگاهی بود، به ماجرای گفتگوی ملائکه با خدای متعال درباره خلقت انسان اشاره کرد و افزود: وقتی ملائکه از خدا پرسیدند که آیا میخواهی موجودی خلق کنی که خونریزی و فساد خواهد کرد؟ خداوند فرمود که من چیزی میدانم که شما نمیدانید و سپس به انسانها همه نامها را آموخت و به ملائکه دستور داد به انسان سجده کنند.
پزشکیان جهل و نادانی را ریشه و عامل اصلی همه اختلافات و دعواها میان بشر عنوان کرد و گفت: هیچ انسان عاقل و آگاهی نیست که وقتی راه درست و سخن حق به او عرضه شود در مقابل آن بایستد، بنابراین خواندن و آگاهی است که ما را به زبان و نگاه مشترک میرساند و از اختلاف دور میکند.
رئیس جمهور در ادامه ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در میان آحاد مختلف جامعه بهویژه نسل جوان را بسیار حائز اهمیت خواند و ضمن تمجید از شعار «بخوانیم تا همدل شویم» برای مراسم روز کتاب امسال تصریح کرد: اگر میخواهیم دنیایی بسازیم که برازنده ما و آیندگانمان باشد باید به کتاب روی بیاوریم و زندگی خود را با کتاب خوانی پیوند دهیم.
ضرورت اهتمام مسئولان به گسترش فرهنگ کتابخوانی و تسهیل و تأمین لوازم آن
پیام حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی (دامت برکاته) به مناسبت گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ در آیین گرامیداشت این روز در تالار وحدت تهران قرائت شد. متن کامل این پیام در ادامه آمده است:
قال الصادق (علیه السلام): اِحْتَفِظُوا بِکُتُبِکُمْ فَإِنَّکُمْ سَوْفَ تَحْتَاجُونَ إِلَیْهَا (الکافی، جلد ۱، صفحه ۵۲)
سزاوار است در ابتدا از همه برگزارکنندگان و شرکت کنندگان این محفل ارزشمند که به پاسداشت کتاب وکتابخوانی برگزار شده، تقدیر و تشکر نمایم و امیدوارم این جلسه و امثال آن گامی موثر در ترویج فرهنگ کتابخوانی باشد.
عشق به کتاب و کتابخوانی، احساسی آشنا و خوب در وجود اهل علم و دانش است. همه ما تجربه شیرین بودن با کتاب را داریم همانگونه که از محروم شدن آن تاسف خورده و تلخی کشیدهایم. به خاطر دارم در زمان تحمل زندان در دوران ستمشاهی دوری اهل علم از کتاب چقدر سخت و تلخ بود و زمانی که قبول کردند در اختیار هر شخص یک جلد کتاب قرار دهند چقدر حال و هوا تغییر کرد.
کتاب مهمترین ابزار تبادل معلومات و انتقال افکارِ درون ضمیر یک اندیشمند است که حاصل سالها زحمات و پژوهشهای علمی یا اندیشه و ایده ای نو در قالب های گوناگون می باشد. خداوند متعال آنگاه که مخلوق خود را شایسته و لایق دید برای او کتابی آسمانی فرستاد و راه نجات بشر و پیام خود را در آن قرار داد.
اکنون با وجود گذر زمان و تغییرات جدی در سبک زندگی و رسوخ تکنولوژی به عرصه های مختلف زندگی بشر، باز هم کتاب جایگاه فاخر خود را از دست نداده ولی متأسفانه فرهنگ اندیشه ورزی و تفکر در میان جامعه کم رنگ شده و رسانهها و اربابان آن ها به جای ما فکر می کنند و تصمیم می گیرند، که نتیجه آن استثمار و اسارت تودههای مردم است و راه مقابله صحیح با آن گسترش مطالعه و آگاهی یافتن مردم است.
ازینرو لازم است مسئولان محترم نسبت به گسترش فرهنگ کتابخوانی و تسهل و تأمین لوازم آن مانند رونق بخشی به کتابخانه ها، کنترل قیمت کتب و حمایت از ناشران و اهل کتاب، اهتمام جدی داشته باشند.
استفاده از کتاب در هر فرصت و شرایط و آموزش دوستی با کتاب و ترویج کتابخوانی در میان کودکان و نوجوانان، مهمترین وظیفه خانوادههاست به خصوص در شرایط و نحوه زندگی امروز که رقیبان جدی برای کتاب پدید آمده و کتاب را تا اندازه زیادی به حاشیه برده است و تحقق این امر در گرو آموزش و کمک به خانوادههاست و این وظیفه دستگاه های مرتبط میباشد.
این جانب از خداوند متعال توفیقات روزافزون همه اهالی فرهنگ و اندیشه و خدمت گزاران به کتاب و کتاب خوانی را از درگاه خداوند متعال خواستارم و امیدوارم با تلاش های صورت گرفته، فرهنگ کتابخوانی سبب آشنایی بیشتر مردم و به خصوص جوانان با علم و معارف دینی شود و بار دیگر از همه مسئولان و دست اندرکاران و شرکتکنندگان محترم این همایش قدردانی می کنم.
والسلام علیکم و رحمة الله برکاته
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
۲۳ آبان ماه ۱۴۰۳
معرفی و تقدیر از برگزیدگان عرصه کتابخوانی و کتابخانههای عمومی در سال ۱۴۰۳
برگزیدگان هفته کتاب نهاد سال ۱۴۰۳ در حوزههای کتابخانه، کتابدار، اعضای کتابخوان، پیشکسوت و خدمتگزار، خیرین حقوقی، خیرین حقیقی، انجمن استان و شهرستان، خدمات به عشایر و تنوع ارائه خدمات کتابخانهای معرفی شده اند که اسامی آنها در ادامه آمده است:
کتابخانه نهادی
کتابخانه هدهد سفید تهران(مریم امیدخدا، مسئول کتابخانه)
کتابخانه شهید مدرس همدان(طیبه ریحانی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه فرزانگان بهارستان، استان اصفهان(رویا ناطقی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه روستایی شهید ملامحمد ذبیحی بیساران، استان کردستان(نوری شهابی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه روستایی شهید مطاع نوروزنژاد، استان کرمانشاه(حمید فلامرزی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه مرحوم امیرحسین فردی نیر، استان اردبیل(فاطمه الزهرا ندیری، مسئول کتباخانه)
کتابخانه ۳۰ مهر همدان(سامیه جمشیدی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه شهید مطهری مشهد، خراسان رضوی(محمود کاظم زاده، مسئول کتابخانه)
کتابخانه شهید ملامحمد امینی سقز، کردستان(نازدار عبدخدا، مسئول کتابخانه)
کتابخانه امام علی(ع) یزد(طاهره طراح، مسئول کتابخانه)
کتابخانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی سهند، آذربایجان شرقی(کلثوم دیزجی، مسئول کتابخانه)
کتابدار نهادی
امید امانی کاریزی، کتابدار کتابخانه سیار پیک دانایی ۱ تایباد، استان خراسان رضوی
شهرزاد محمدزاده، کتابدار بخش نابینایان محمدتقی کریم پور بیرجند، استان خراسان جنوبی
افسانه افضلی، کتابدار کتابخانه روستایی امید ده جلیل، استان کهگیلویه و بویراحمد
پریسا نقوی، کتابدار کتابخانه شهدای گمنام رزن، استان همدان
فاطمه بلوچ، کتابدار کتابخانه زنده یاد سرهنگ فرامرز ناوی، استان خراسان رضوی
راضیه لشکری، کتابدار بخش ناشنوایان کتابخانه مرکزی یزد
لاله صفرپور، کتابدار بخش نسخ خطی کتابخانه مولوی شهرکرد، استان چهارمحال و بختیاری
طیبه عبدلی مرویلی، کتابدار کتابخانه ولایت ملایر، استان همدان؛
سمیه السادات حسینی، کتابدار کتابخانه شهدای گلپایگان(فهرستنویس)، استان اصفهان
کلثوم دهقانی، کتابدار کتابخانه مهر غدیر قائن(در بخش خدمات مرجع مجازی)، استان خراسان جنوبی
شهلا قره زاده، کتابدار کتابخانه علامه محمدتقی جعفری جعفرآباد، استان اردبیل
سوسن روح آور اجیرلو، کتابدار کتابخانه شهید باهنر پارس آباد، استان اردبیل
سولماز باقریه، کتابدار کتابخانه کوثر بناب، استان آذربایجان شرقی
معصومه سیار، کتابدار کتابخانه خاتم الانبیا(ص) رشت، استان گیلان
فاطمه غلامرضایی، کتابدار کتابخانه مهدی آذریزدی یزد، استان یزد
هستی صدیقی، کتابدار کتابخانه امیرکبیر کرمانشاه، استان کرمانشاه
رقیه فاروقی، کتابدار کتابخانه مرکزی امام خامنه ای(مدضله العالی) سنندج، استان کردستان
کتابخانه مشارکتی
کتابخانه آستان قدس رضوی استان یزد، (رمضان دهقان نیری، مروج)
کتابخانه مشارکتی شهید مفتح(زندان) استان همدان(محمدرضا عزیزی، مسئول کتابخانه)
کتابخانه مشارکتی توحید(شرکت نفت) استان بوشهر(سودابه کلانتری، مسئول کتابخانه)
کتابدار مشارکتی
صدیقه امیری، مسئول کتابخانه مشارکتی صالح امین استان کرمان
مظفر سالاری، مسئول کتابخانه مشارکتی مرحوم وزیری یزد
فریبا بانی، مسئول کتابخانه مشارکتی مکتب الرضا(ع) استان اردبیل
اعضای کتابخوان
مهرسام اسماعیلی از استان همدان در بخش خردسال
السا سیاوشی از استان البرز در بخش خردسال
امیرعلی سیاوشی از استان البرز در بخش کودک
حامد بهمنی از استان خوزستان در بخش کودک
امیرعباس قاسمی از استان قزوین در بخش کودک
فاطمه رضایی از استان مرکزی در بخش نوجوان
آنیتا یعقوبی از استان ایلام در بخش نوجوان
رقیه غدیری از استان البرز در بخش جوان
نازنین کوثر حسینی فرد از استان سیستان و بلوچستان در بخش جوان
جواد محمدزاده از استان مازندران در بخش بزرگسال
میرمصطفی حسینی از استان آذربایجان غربی در بخش بزرگسال
پیشکسوت برگزیده
جعفر نوع خواه از استان اردبیل
خدمتگزار برگزیده
علیرضا گوماری از استان همدان
رضا سعید از استان کرمان
خیرین برگزیده حقیقی
مجید قاسمی، برگزیده ملی
کاظم قلم چی، برگزیده ملی
مهدی رزازان از استان فارس
امید پورکلهر از استان مازندران
سید افضل موسوی از استان زنجان
سید حسین میرمجلسی از استان گیلان
علی کره بندی(قاضی) از استان بوشهر
احمد شاکری از استان فارس
محمدحسن اسدی(شهردار شیراز) از استان فارس
خیرین برگزیده حقوقی
شورای اجتماعی وزارت کشور
خانه کتاب و ادبیات ایران
استان برگزیده در حوزه خدمات به عشایر
استان فارس
استان برگزیده در حوزه تنوع ارائه خدمات کتابخانه ای
استان زنجان
انجمن های برگزیده
انجمن کتابخانه های عمومی استان مرکزی با تقدیر از مهدی زندیه وکیلی، استاندار
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان آبادان با تقدیر از احسان عباس پور، فرماندار آبادان
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان هوراند با تقدیر از توکل فرهادی، فرماندار هوراند، استان آذربایجان شرقی
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان میناب با تقدیر از رادمهر، فرماندار میناب، استان هرمزگان
انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بیرجند، با تقدیر از فاضلی فرد، فرماندار بیرجند، استان خراسان جنوبی
ارسال نظر